Nigellas sitron- og polentakake

3 11 2011

Ja, vi elsker Nigella Lawson for hennes frodighet, hennes matglede og livsnytelse. Vi har tidligere skrevet om hennes juleskinke kokt i ingefærøl. Her kommer en annen av Nigellas herligheter:

Bland 100 gram polenta, 200 gram malte mandler og 1,5 teskje bakepulver. Kjør 200 gram mykt usaltet smør og 200 gram fint sukker glatt i kjøkkenmaskin. Tilsett litt av det tørre og ett egg. Fortsett med å tilsette tørt og egg annenhver gang. 3 egg totalt. Ha til slutt i revet sitronskall fra 2 sitroner.

Hell deigen i en rund kakeform og sett i forvarmet ovn (180 grader) i 40 minutter.

Varm opp saften av sitronene sammen med 125 gram melis. Når kaken er ferdig i ovnen stikker du hull med en bakepinne eller ukokt spaghetti. Hell sitronlaken over kaken og la den stå til den blir kald før du skjærer den opp.

Kaken kan nytes alene til «afternoon tea» eller som dessert med en kule sitronsorbet.


Handlinger

Information

2 responses

6 11 2011
Søndagsmiddag – Muriels kylling og Nigellas kake | hildegoghagen

[…] så var det Nigellas himmelske kake, da. Takk til Jan som posta lenken på Facebook. Denne kaken er virkelig minneverdig. Jeg gjorde […]

27 01 2012
Har drept Nigellas kake…. | hildegoghagen

[…] alle på kirkekontoret til omvisning på brenneriet og mat i heimen. Og til dessert lagde jeg Nigellas kake – i silikonform. Ikke gjør det. Den sitter fast som bare fy når den er dynket med […]

Legg igjen en kommentar