Bibelen

1 11 2011

Vi i Mat- og vinklubben Smak ønsker ikke bare å skrive om mat vi har laget selv. Vi skriver gjerne om restaurantbesøk, om mat- og vinkultur, om vin og øl, om reiser og om kokebøker.

Og nå vil vi slå et slag for kokeboken over alle kokebøker, Larousse Gastronomique. Dette er ikke en kokebok slik vi forventer at en kokebok skal være. Larousse (som den bare kalles blant matelskere) er et solid og omfattende kulinarisk leksikon. I tillegg til definisjoner av all verdens gastronomiske begreper, metoder og råvarer inneholder boka viktige oppskrifter tilknyttet oppslagsordene.

Larousse kan leses fra perm til perm. Mange har boka på nattbordet, enten de er hobbykokker eller profesjonelle. Dessverre finnes den ennå ikke på norsk. De heldige som behersker kokkespråket fransk, kan lese den på originalspråket. Vi andre må greie oss med den engelske utgaven.

Boka utkom føsrste gang i Frankrike i 1938 og har siden den gangen gjennomgått en rekke oppdateringer. Den finnes i enkel paperback med kun tekst, eller innbundet med bilder og illustrasjoner. Siste utgave på engelsk kom i 2009 på Hamlyn forlag. En lekker innbundet utgave med 1,400 illustrasjoner. Årets perfekte julegave?

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: