Forventninger innfridd!

3 11 2023

Vi er i september. En varm og god måned med «indian summer» over det meste av landet. I Finnmark bader folket på hvite strender. I Oslo møtes 6 mat- og vinglade godt voksne til en ny festmiddag i klubben «Smak».

Vertskapet møtte gjestene med et utvalg av «amus bouche» – små kanapeer av friterte potetlomper med marinerte scampi og baconrøre, samt blåskjellsnacks som også var friterte med lime-majones til. Nydelig, var det. Og sammen med fingermaten fulgte en egenkomponert mojito med pasjonsfrukt.

Det er alltid hyggelig å kose seg med fingermat og cocktail i sofaen, men et vakkert dekket bord ventet oss, og i glassene en Albarino som kjendiskokk Ole Martin Alfsen har navnet sitt på (OMA). Vi elsker Albarinodruen, og Alfsens vin sto også til forventningene, frisk og floral og meget god til første rett: kamskjell i marsalasaus med gnocchi og toppet med ørretrogn. En lekkert balansert og velsmakende forrett, der sausen gjerne kunne spises med skje.

Ny vin i glassene. Denne gangen en gammel kjenning som aldri blir feil: Louis Jadot sin hvite burgunder er nærmest blitt en folkefavoritt. Og forventningene gikk i retning av sjømat og smørbasert saus. Forventnignene ble innfridd. Steinbitfilet i en beurre blanc med søt ertepuré og garnert med hummer. Lekkert mot ganen og godt balansert mot den syrlige chardonnayen.

Rødt i glassene. Nærmere bestemt en flott barbaresco fra Barolo i Piemonte. Forventningene gikk i retning av kjøtt. Og årets lam kom på bordet. Sågar indrefileten av lammet, dette delikate stykket som smelter på tungen. Lam og fløtegratinerte poteter. En klassiker. Det som ikke var så tradisjonelt, var at lammet var marinert i whisky, som også var ingrediens i sausen. Dette skapte en litt funky twist på retten. Morsomt! Og med fritert løk, pastinakkpuré og løkkompott ble det ekstra stas.

Framme ved desserten. Og for en dessert! Karamell og sjokolade er aldri feil. Og når jordbær fylt med mascarpone er tilbehør, så blir det perfekt. Takk for en særdeles hyggelig aften, der mat og vin sto til forventningene, og der den gode samtalen var i sentrum, som alltid.


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar