Brosme på grønnsaksseng

11 11 2011

Dette er en av de enkleste, rimeligste, mest velsmakende og sunneste middager du kan lage. Følg med!

Hiv en haug med grønnsaker i store biter i en ildfast form eller rett i langpanna. Vi brukte gulrot, potet, purre, løk, paprika og hvitløk. Ganske mye hvitløk. Og timian. Men du kan altså bruke det du har. Pass bare på at grønnsakene er i jevnt store biter. Også potetene. Hell over nøytral matolje, salt, pepper og en skvett med noe syrlig (sitron- eller limejuice, revet sitronskall, hvitvinseddik e.l.). Og se til at det er nok fuktighet. Ha evt. i litt vann, gjerne varmt. Legg over matpapir (som du kan pakke rundt grønnsakene) eller aluminiumsfolie (som du kan lage et lokk av) og sett i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter. Ta av folie eller papir og pass på at langkokte grønnsaker kommer godt ned i væsken. La det stå og boble i ovnen i noen minutter til. Stikk en gaffel i potetene og sjekk at de er gjennomkokte.

Det eneste du må ha kjøpt på fohånd er noen stykker filet av hvit fisk. Vi hadde fått tak i brosmefilet til en drøy hundrelapp for kiloen. Med en rikelig grønnsaksseng er det nok med 150 gram fisk pr. person. 200 gram for dem som er veldig sultne. Altså en rett til drøyt 20 kroner pr. hode. Pluss grønnsakene da.

Dill litt med fisken på forhånd. Skjær den opp i passe porsjonsstykker. Fjern rester av skinn og bein. Strø salt over og skyll saltet av i iskaldt vann et kvarter senere. Men du trenger ikke å gjøre deg såpass flid. Det blir uansett godt, dette her. Vi i Mat- og vinklubben Smak er jo matnerder og vil gjerne gjøre litt ekstra ut av matlagingen for å gi oss selv en unnskyldning til å henge så lenge som mulig på kjøkkenet. Vi rullet til og med filetene i pisket egg og strødde sesamfrø over. (Derfor kan de forveksles med friterte bananer på bildet.) Men det er altså ikke nødvendig.

Det eneste du trenger å gjøre er å legge fiskestykkene oppå grønnsakssengen og la det hele stå i ovnen i 10 minutter til.


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: