Deilige smaker av sommer

19 06 2016

Det går av og til en god del uker før Mat- og vinklubben Smak møtes. Da er det desto hyggeligere når vi får anledning til å samles rundt et vakkert pyntet bord og nyte deilig mat og vin. Denne gangen hadde vertskapet overgått seg selv.

IMG_1648

Vakkert pyntet til fest

Vi startet ute på terrassen. Det var en av disse deilig varme vårdagene, da man bare kjenner på seg at sommeren er på vei. Og vi fikk også smaken av sommer: Crostinis med mango og rekesalat, potetchips med en herlig dipp av urter og røkelaks, fulgt av 2 musserende viner: En tysker, Stigler Sekt fra Baden, og en franskmann, en cremant fra burgund av Andre Delorme. 1-0 til Frankrike. Tyskeren måtte bite i gresset. Det er ingen som lager musserende vin som de franske, selv om de ikke bor i Champagne.

IMG_1641

Hjemmelaget crostini med reker, vårløk og mango

Vi satte oss til bords, og straks kom det rosa dråper i glassene, en frisk og flott «Pomponette» fra vinhuset Lefèvre i Provence som sto godt til den kraftige første retten: En gratiné med parma, reker, dill og vårløk, toppet med manchego. I tillegg til rosévinen serverte vertskapet en nydelig Sancerre av Pierre Martin. Sommer for alle pengene.

IMG_1669

Gratiné av manchego, parma og reker

En lett mellomrett fikk renset ganen, en lagvis komposisjon av taskekrabbe, marinerte tomater og avokado med litt cayenne som snert. Og sammen med retten noe så sjeldent som en hvit rhonevin laget på druene Marsanne og Rousanne fra Saint Joseph, produsert av Guy Farge.

IMG_1657

3 lag sommer: krabbe, tomat og avokado

Tredje rett var en perfekt bakt brosmefilet med olivenolje, ertepuré med urter og med ristede gresskarkjerner. I glassene en Anselmi San Vincenco fra Veneto laget på Garganega (som Soave), Chardonnay og Sauvignon Blanc, en artig og spennende vin som fikk sommer og friskhet fram i den kraftige fiskeretten.

IMG_1664

Brosme med herlig tilbehør

Vertskapet er kjent for sine deilige fiskeretter. Samtidig er ikke  måltidet komplett uten en rett som får rødvinen på bordet. I dette tilfelle en kalverullade fylt med parmaskinke, mozarella og salvie. Søte tomater, salte oliven og chorizo skapte herlig balanse i retten.

IMG_1682

Kalvefilet. Chorizo. Tomat. Flott balanse.

Og rødvinene kom. En morsom australier med navnet «Texture like sun» understreket det sommerlige i måltidet. Vinen var fra Adelaide og besto av en blanding Pinot Noir, Grenache og Merlot. En underlig, men likevel vellykket blanding. En Mutua Lands & Legends fra New Zealand var også et nytt og spennende bekjentskap. Mild og fruktig på 100 % Pinot. For de som liker hvitt til kalv ble det servert noe så kuriøst som en hvit sicilianer, Occhipinti bianco. Frisk og morsom, den også.

IMG_1691

Søt sommerglede

Til slutt: Dessert. Bringebær. Pistasj. Sjokolade. I form av en bringbærparfait, bringebærsirup, hakket pistasj og brownie med sjokoladekrem. Flotte konsistenser. Nydelige smaker. Toppet med Ungarns nasjonale hemmelighet (nei, ikke landslaget!) den bløte, syrlige, søte og friske Tokayer. Med 5 puttonyos for anledningen. Nå er det absolutt sommer.


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: