The American way!

29 09 2015

Bling, amerikanske flagg og countrymusikk møtte deltagerne i Mat- og Vinklubben Smak da de igjen ble samlet for kulinariske nytelser både av det våte og det tørre. Temaet var åpenbart. Vi skulle til USA. Vertskapet hadde vært «over there» på ferie og tatt med seg både effekter og mat-ideer hjem til Norge.

IMG_0650

En Caramel Apple Pie Martini ble servert med kant av sukker og kanel. Herlig og friskt. Barmaten besto av deilige karvetoast med reker, kremost, karri, lime, vårløk, mangochutney og kokos, samt små runde kjeks med pepper jelly, smeltet brie og hakkede salte mandler. Vertskapet er kjent for sine «amus bouche». Denne gangen overgikk de seg selv. Hvis det hadde vært mer, ville vi spist oss mette før vi satte oss til bords. Men til bords skulle vi!

IMG_0657

I glassene kom først en Chardonnay fra Rutherford Ranch i Napa Valley. Deilig og frisk alene. Enda bedre sammen med første forrett: En rekecocktail der rekene var erstattet med hummerhaler og sjøkreps. Himmelsk! Og bundet sammen av majones, estragon, gressløk, sitronsaft og revet sitronskall, salt og pepper. En glimrende start.

IMG_0659

Mer vin kom i glassene. En for klubben ukjent Viognier fra Eola-Amity Hills i Willamette Valley i Oregon, frisk og deilig den også, og like god til cocktailen som til neste rett: Filet av havabbor (seabass) stekt på skinnsiden og servert på en puré av søtpotet og bakt chalottløk. Enkelt og smakfullt.

IMG_0665

Og så kom crab cakes. Skikkelig snacks. Taskekrabbe blandet med hjemmelaget majones, brødkrumme, mais og bladpersille. Dippen var en grov tartarsaus med majones, creme fraiche, hakket kapers og hardkokt egg. Vi kunne ha spist 20 crab cakes og avsluttet måltidet der.

IMG_0673

Til krabbekakene hadde vertskapet spart sin beste Chardonnay, fra Schug i Napa Valley. Fantastisk og helt på høyde om ikke bedre enn sine søstre og brødre i Burgund.

Vi hadde en mistanke om det. At kjøttrettene ville bli minst like smakfulle som fisken. Og vi hadde rett. Burgerne var hjemmekvernet av høyrygg og ytrefilet, montert med krydder og worcestershiresaus, og servert med hjemmebakt brioche, puré av søtpotet, karamellisert løk, løkringer og hjemmelaget aioli.

IMG_0682

Og ikke nok med det. Vi kunne lage 3 ulike slidere, én med oksekjøtt, én med pulled duck og én med spareribs. Selvsagt med bbq-saus, lønnesirup og coleslaw.

IMG_0878

To røde alternerte i glassene. En frisk og fruktig Zinfandel (med noe Petit Syrah, Carignane og Mataro) fra Ridge Lytton Springs og en vesentlig mer tanninrik Cabernet Sauvignon fra Robert Hall. Begge sto godt til de kraftige smakene.

IMG_0886

Til slutt en «deconstructed cheese cake». En helamerikansk aften gjennomført til fingerspissene. Lista er lagt høyt for neste Smak-aften i november.


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: