Jada, vi lever!

12 01 2014

Grunnet stort arbeidspress på bloggansvarlig har det vært så som så med skriblerier her inne. Det betyr ikke at Mat- og vinklubben Smak er død! Tvert imot. Vi har som sedvanlig både hatt mat- og vinkveld, ølsmaking og julebord siden sist. Og her er et referat fra siste Smak-aften i 2013.

IMG_1290

Det var førjulstid og forskudd på julefred i stua da klubben møttes en dag i midten av november. Herlig musserende gyllent i glassene. Deilige lefser med kremost og skinke. Den musserende var en Cremante fra Loire, et svært hyggelig bekjentskap på 100 % Chenin Blanc.

IMG_1291

Og da var stemningen satt for en førjulsfest av de helt store. Det ble gravet laks med dill og hjemmelaget flattbrød. En Riesling fra Stoneleigh på New Zealand. En frisk og fruktig Albarino fra Rias Baixas (Paco & Lola) – Anbefales!

IMG_1295

 

Men ingen ting slo den neste retten, en perfekt komponert mellomrett med varm chevre, tomatmarmelade og stekt bellotaskinke med timian. Herlig! Tomatmarmeladen bør prøves av Smaks lesere. Det er ikke vanlig at vi legger ut oppskrifter på maten vi koser oss med, da dette er mer en blogg til inspirasjon enn en oppskriftsblogg. Likevel. Her er unntaket: Bentes tomatmarmelade: Noen store og modne plommetomater flås og renses, slik at tomatkjøttet er igjen og kan deles i små terninger. Bland disse med sukker og sett dette til side i noen minutter. Kok tomatterningene til de moser seg. Rør inn 1 ts finrevet ingefær og saften fra en halv sitron. Nam!

 

 

 

IMG_1312

Rød vin kom i glassene. En Sør-Rhoner fra det kongelige Chateauneuf-du-Pape. Et varsel om at noe villt var på fære.

IMG_1313

Og dét var det! Herlig indrefilet av reinsdyr med skogsopp, hasselbakk-potet, sukkererter og nydelig kremet viltsaus.

IMG_1321

Og da var vi framme ved ostene. Nydelig med hjemmelaget kompott og nøtter.

IMG_1328

Og søtt ble det til slutt. Vertskapets egenkomponerte panacotta. Så var det jul og juleølsmaking og julebord. Referater følger!

IMG_1331


Handlinger

Information

One response

11 03 2014
Jada, vi lever! | Blopp.no

[…] Grunnet stort arbeidspress på bloggansvarlig har det vært så som så med skriblerier her inne. Det betyr ikke at Mat- og vinklubben Smak er død! Tvert imot. Vi har som sedvanlig både hatt mat- og vinkveld, ølsmaking og julebord siden sist. Og her er et referat fra siste Smak-aften i 2013. Det var førjulstid og […] Les mer […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: