Skikkelig cæsar er sommermat

27 07 2012

En tradisjonell salat skal ikke inneholde for mange ingredienser, gjerne bare 3 eller 4. Innholdet skal balansere i sødme, syrlighet og konsistens. Det perfekte eksempel er cæsarsalat med kylling, et smakfullt og herlig sommermåltid som kombinerer det salte, syrlige, søte, det sprø og det myke.

Men skal cæsarsalaten være perfekt, så kreves det også litt mer enn å tørrsteke biter av kyllingfilet og blande det sammen med ferdigkjøpte crutonger, revet parmesan og isbergsalat.

For det første skal det være romanosalat. Etter at de fleste supermarkedene sluttet å kjøpe inn denne herlige, sprø og vakre salaten, må man faktisk til en grønnsakhandler for å få tak i den. Og denne delikate salaten i alle grønnfargens varianter må behandles varsomt. Kutt den ikke i småbiter. Riv den i store flak og legg den i vann med isbiter gjerne en time før bruk. Ha salaten over i en slynge eller rist den for hånd, slik at vannet forsvinner. Fargen er nå enda mer intens og sprøheten enda sprøere.

Kyllingfileten bør helst ikke være industrivare, men gjerne en skikkelig godbit fra Holte eller Stange gård. Alternativt kan du bruke kalkunfilet. Del den for all del ikke opp på forhånd, men stek den hel i glodvarm olje til den blir brun og fin på alle kanter, legg den så i stekeovn på 180 grader til kjernetemperaturen når 70 grader. La den hvile litt. Rett før servering salter og peprer du fileten og varmer den i smør i en panne sammen med flatklemte kløfter av hvitløk, sitronskall og frisk timian. Øs timiansmøret over fileten til slutt og la den hvile enda en gang før du skjærer den opp i halvcentimeter tynne skiver.

Crutonger kan kjøpes ferdige, men også lages av tørt brød stekt i panne med smør og krydder. Parmesan kjøpes i biter og skjæres i tynne skiver med ostehøvel. Dressingen kan du også lage selv, men den ferdige man får på flaske er faktisk ikke så verst. Og da er det bare å nyte sommer, sol og frisk, smakfull og sprø cæsarsalat.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: