Sommer og øl

3 07 2012

I de siste årene har det vært en oppblomstring av små bryggerier som tilbyr de herligste drikker av humle og kornmalt, en utfordring for de etablerte gigantbryggeriene som Carlsberg og Heineken. Men Carlsberg slår tilbake. I sine gamle lokaler i København produseres nå etter vår mening noe av verdens beste øl under merket Jacobsen, navngitt av Danmarks ølfader nr. 1, Carlsbergsgründeren J. C. Jacobsen.

Dette er stort sett overgjæret øl i en alkoholstyrke som tilsvarer polkjøp og høye priser i Norge, men om man skulle være deilig norsk i Danmark i sommer, så bør man unne seg noen flasker Jacobsen og ta gjerne med noen hjem også.

Jacobsen Husbryggeri lager hele 9 ulike typer øl, alle på brune høye flasker, noe som gir assosiasjoner til de gamle murerne fra etterkrigstiden. Flaskene har lekkert design, med Jacobsens profil preget i glasset og med diskret etiketter øverst og nederst på flasken. Mat- og  vinklubben Smak har testet dem alle sammen. Her er sortimentet:

Jacobsen Pale Ale – en klassisk lys ale med mye humlesmak, men likevel svært lett å drikke. Friskt og godt! 6.4 % alkohol.

Jacobsen Extra Pilsner – en økologisk pils med mye smak, minner om Carlsberg Classic, men enda en tanke kraftigere. 5.5 % alkohol.

Jacobsen Saaz Blonde – et lyst og aromatisk overgjæret øl som minner om de gode lyse belgiere, med mye sødme og bitterhet. 7.1 % alkohol.

Jacobsen Original Dark Lager – et mørkt øl preget av munchenermalt og med en nesten karamellaktig smak, som en kraftig sydtysk «dunkel». 4.5 % alkohol.

Jacobsen Brown Ale – et britisk inspirert maltpreget øl med smak av mørk sjokolade og karamell, fyldig og bittert på samme tid. 6.0 % alkohol.

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale – dette er Mat- og vinklubben Smaks favoritt-juleøl. Søk opp våre juleøl-tester fra 2010 og 2011! 7.5 % alkohol.

Jacobsen Forårsbrygg – en kobberrød og aromatisk ale med mye humle og malt og tilsatt urter som gir den en duft av vår i skogen. 6.3 % alkohol.

Jacobsen Abbey Ale – en smaksbombe av en mørk ale etter belgisk klostertradisjon med mye bitterhet og fruktige aromater. 7.3 % alkohol.

Jacobsen Velvet Ale – et øleksperiment med vingjær og hvete, og helt uten humle, en slags blanding av øl og vin. Dette var faktisk det eneste ølet som flere i klubben rynket på nesen over. Det minnet mer om cider enn øl. For søtt for de flestes ganer. 5.9 % alkohol.


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: