Smørtunge med kamskjell og aspargeskrem

12 01 2012

Vi er tilbake i hverdagen, og fant noen uimotståelige smørtunge-fileter hos vår lokale fiskehandler. Vi surret filetene raskt i smør og olje sammen med skiver av store kamskjell, krydret godt med pepper, salt og urter oppå og lot alt steke kun på én side i et par minutter. Både smørtunge og kamskjell er delikate råvarer fra havet og trenger varsom behandling. Et forsøk på å snu filetene kan lett føre til at de faller fra hverandre og nærmest smuldrer opp.

Vi løftet derfor filetene forsiktig fra pannen og la dem på tallerkenen sammen med noen rotgrønnsaker, en kokt potet, litt beurre blanc med samme krydder, men aller først en aspargeskrem som dannet et speil under fisken.

Vi hadde nemlig skuddene av en bunt grønn asparges sammen med salmalaks på julekoldtbordet, så resten av bunten lå bare der på benken, ubrukt. Vi knakk av den tørre, nederste delen og kokte resten i en skvett fløte. Etter 3-4 minutter helte vi fløte og asparges i vår Thermomix og kjørte på full speed. Resultatet var en glatt krem som vi helte tilbake i kjelen. Så smakte vi til med sitron, salt og pepper, og rundet av med en klatt smør.

Totalt ble dette en enkel og velsmakende rett som kan serveres til hverdag og fest. Siden det var hverdag og kort tid etter en omfattende julefeiring, drakk vi farris til maten. Til fest ville vi valgt en syrefrisk tørr riesling til det noe fete tilbehøret. Og hvis du ikke får tak i smørtunge på butikken, kan du bruke rødspette, slettvar eller en annen flyndrefisk i stedet.


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: