Gløgg gir juleglede

20 12 2011

På samme måte som vi blir mer og mer opptatt av juleøl, og har en større variasjon i antall øltyper og bryggerier enn noen gang tidligere, har også gløgg kommet skikkelig på moten. Vi snakker ikke om Tomte-Gløgg på flaske, men hjemmelaget gløgg i mange varianter, servert både varm og kald. Eller kjøpt på vinmonopolet på spennende flasker med minst like spennende innhold.

Her er vår oppskrift: Kok opp en snau liter vann med det du finner av julekrydder, for eksempel stjerne-anis, kanelstenger, nellikspiker, vanilje og appelsinskall. Tilsett en god slump sukker (du kan også sukre senere, dersom du vil ha gløggen din søtere).

La blandingen trekke på svak varme (ikke koke) et par timer. Sil av krydderiene. Du har da en herlig, duftende lake som utgangspunkt for den deiligste gløgg. Nå kan du tilsette rødvin, blåbærsaft eller solbærsaft, eller en blanding av alle tre. Vil du ha den alkoholsterk kan du tilsette litt rom eller vodka. Blir den for kraftig i smaken, tilsettes bare litt vann. Og sukker gjør den selvsagt søtere. Varm den opp til den ryker og server i store krus med grovhakkede mandler og rosiner til.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: