Sorry Lorry

12 12 2011

Mat- og vinklubben Smak avholder sitt årlige julebord i desember, som mange andre. Vi prøver å finne restauranter som byr på litt ekstra til jul, og hadde ifjor en uforglemmelig aften på Brasserie Blanche.

Lorry er et av de stedene som har gått fra å være en brun pub på vestkanten med et stort utvalg ølsorter til å bli et av de mest populære utestedene i byen. Særlig i førjulstiden. Vi følte oss derfor heldige som fikk ordnet oss bord allerede i begynnelsen av november. Men gleden skulle dessverre bli kortvarig.

Britisk winter-ale var det nærmeste Lorry greide å komme juleøl

Selv om vi altså bestilte den første dagen det var mulig å bestille julebord på Lorry, selv om vi ba pent om et bord i andre etasje, og selv om vi fikk bekreftet på mail at vi ville få et bra bord, ble vi plassert rett foran inngangen. Ikke nok med det. Vi var 6 og fikk et 4-manns bord. I tillegg var det satt et ørlite settbord for enden sammen med to vaklevorne stoler, hvorav den ene sto rett foran inngangsdøren, noe som medførte kald trekk hver eneste gang noen fant det for godt å gå ut og røyke. Og det var det mange som gjorde utover kvelden.

Vi prøvde å be om et annet bord, men forgjeves. Lorry var fullbooket og vi måtte ta til takke med det vi hadde fått. Vel, vi er ikke vanskeligere enn at vi omsider satte oss ned og regnet med at servering og mat ville veie opp for den negative starten på kvelden. Men der tok vi feil.

Miseren fortsatte da vi forsøkte å bestille først Frydenlund fra fat og deretter norsk juleøl fra flaske. Ingen av delene kunne leveres. Vi måtte ta til takke med britisk «winter welcome ale» fra Samuel Smiths. Ølet var greit. Men at Lorry, som skryter av å ha byens beste utvalg av øl, ikke greide å skjenke skandinavisk juleøl i klasse sterkøl var ikke bare en skuffelse. Det var ganske ubegripelig.

Den horrible rakfisken som ble sendt ut igjen - uten at vi fikk fradrag i prisen

Så til maten. Lorry har den policy før jul at det kun serveres julemat. Det var vi blitt gjort oppmerksom på. Greit nok det, selv om vi må innrømme at det er litt smålig av restauranten å ikke ha noe annet enn ribbe, pinnekjøtt, smalahove, rakørret og lutefisk på menyen. Ingen forretter. Ikke noe vilt. Ikke lam. Ikke en gang kokt torsk. Kun 5 juleretter å velge mellom.

Nok om det. Vi visste jo hva vi gikk til. Trodde vi. Selskapet bestemte seg for en blanding av rakørret og lutefisk og lot smakene gå rundt bordet. Lutefisken i første servering var ikke mer enn grei. Ikke noe storslagent. Litt for løs i fisken, litt for lite smak for lutefiskekspertene rundt bordet. Det kan hende at noen liker den sånn, så det kan muligens unnskyldes. Men rakørreten var det ingen unnskyldning for.

Kjære innehaver av Lorry. Rakørret skal være mør, saftig og i konsistensen slik at den nesten kan smøres på lefsa. Den skal dufte skarpt, være frisk rosa-rød i fargen og smake mildt syrlig. Her var alt feil. Fisken var tørr og hard. Den luktet absolutt ingenting, men hadde en ubehagelig skarp smak. Og fargen var grå og orange. Vi har restauranten mistenkt for å ha latt fisken ligge en god stund etter at den ble tatt opp av laken. Det er utilgivelig for et serveringssted som spesialiserer seg på julemat i førjulstiden.

Andre gangs servering av lutefisk rettet opp inntrykket noe, men ikke nok.

Matinntrykket rettet seg litt ved andre servering av lutefisk. Nå var fisken ganske perfekt. Torsken skivet seg fint under gaffelen. Den var glatt og fast i konsistensen og smakte slik lutefisk skal smake.

Men alt i alt ble Lorry i førjulstiden en skuffelse. Vi har spist godt på Lorry mange ganger både sommer og vinter. Men dette holdt ikke mål. Det gjorde ikke opplevelsen bedre at tilbehøret til fisken virket som om det var rasket sammen i full fart. Sideflesk blandet i bacon-fettet er utilgivelig på et lutefisksted. Og når rødløken til rakørreten serveres i biter så store som egg, gjør rett og slett ikke kjøkkenet jobben de er betalt for å gjøre. Det var vel ingen overraskelse at vi sto over desserten.

Sorry Lorry. Vi kommer ikke igjen neste jul.


Handlinger

Information

2 responses

18 12 2011
Lorry majorstuen oslo | Restaurantanmeldelser

[…] Mat og vinklubben Smak avholdt sitt julebord på Lorry og hadde en skuffende opplevelse. Lorry3.61111111111Redaktør2011-12-18 17:55:42  […]

18 12 2011
Ukens restaurantanmeldelser (uke 50): Brasserie Blance,Hos Thea,Hanami,Lorry,House of Sushi,Punjab Tandoori,Delicatessen | Restaurantanmeldelser

[…] Mat og vinklubben Smak: Lorry. Ingen karakter. Flere anmeldelser av Lorry […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: