Tjuvstart med surkål

1 12 2011

Tross mildt vårvær blandet med høststormer og totalt fravær av snø, merker vi i Mat- og vinklubben Smak at det nærmer seg jul. Nigellas juleskinke er spist. Juleølen er testet. Og selv om vi ønsker å vente med ribba til julaften, er det jo mulig å tjuvstarte med surkålen. Da blir det garantert enda mer julestemning i stua.

Og hvorfor ikke kombinere denne enkle retten med skinkesteik eller svineknoke? Sjekk oppskrifter her og her.

Men altså surkål. Den kan kjøpes ferdig på pose, men er usedvanlig enkel å lage selv. Og så mye, mye bedre. Du trenger bare et kålhode, noen klyper karve og salt og evt. et eple eller to.

Skjær kål og epler så tynt som mulig. Ha et par dl vann i en kjele. Pøs på med kål, eple, karve og salt lagvis til du ikke har mer kål igjen eller til kjelen er full. Kok i 45 minutter under lokk. Pass på ikke å ha for stor varme og at det er nok fuktighet i kjelen, slik at kålen ikke svir seg. Til slutt har du oppi en drøy spiseskje sukker og omtrent like mye vanlig 7 % eddik. Smak til og ha evt. oppi litt mer av det søte og syrlige. Så er det snart jul!


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: