Viltgryte med reinsdyrskav

7 11 2011

En herlig gryte til hverdag og fest. Og til en rimelig penge. For reinsdyrskav er en billig måte å nyte smaken av høstens vilt på.

På pakken står det at kjøttet skal surres i fløte til det blir mørt, ca. en halv time. Nå vet vi at reinsdyrskav, eller Finnbiff, er tynne flak av kjøtt fra forparten av dyret, den ikke så møre bogen. Og vi ville derfor koke det lenge. Dette er altså ikke nødvendig, men vår metode viste seg å skape en fullkommen viltrett med mørt kjøtt og masse smak.

Vi startet tradisjonelt med smør og olje i en gryte, en god bunt med timian, noen fedd hvitløk, noen knuste einerbær og et par store sjalottløk i biter. I en panne ved siden av brunet vi kjøttet, noen skiver bacon, champignon og løk og hadde det oppi gryta. Så hadde vi i et stort glass rødvin og fylte etter hvert på med viltkraft, litt etter litt. Jada. De fleste oppskrifter sier at vi ikke trenger verken kraft eller andre andre smakstilsetninger til reinskav. At den kan tas direkte fra fryseren og bli det herligste måltid på en halv time. Vi gjorde det annerledes. Og resultatet ble, som sagt, meget tilfredstillende.

Vi lot kjøttet surre i kraften i over en time. Kanskje nærmere to. Mot slutten tok vi av lokket for å redusere kraften. Deretter tilsatte vi en drøy dl fløte og lot det surre i enda et godt kvarter. Vi kokte gulerøtter, erter, brokkoli og poteter ved siden av. Så tilsatte vi noen skiver brunost og smakte til med salt og pepper. På tallerkenen la vi i tillegg en dæsj rørte tyttebær. Og hjemmelaget flatbrød.

Noen ganger lønner det seg å være litt ekstra nøye og å ta seg god tid. Kjøttet ble mørt som filet og smaken aldeles vidunderlig.

Reklamer

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggere like this: