Karamell-epleterte og vaniljeis

10 10 2011

Denne uken slår vi et slag for det søte. Husk at dessert kan nytes på hverdager også, dersom vi trenger en oppmuntring når mørketiden trenger seg på.

Den perfekte dessert skal ha noe bløtt, noe sprøtt, og den perfekte balanse mellom søtt og syrlig. Til denne terten brukte vi godt med sukker og syrlige røde Hardanger-epler. Tertedeigen ble passe sprø, iskremen søt og bløt, og de syrlige eplene ga fin kontrast.

Vi skar ut sirkler av en tynnkjevlet tertedeig (oppskrifter i massevis på nettet), slik at de passet til våre kuvert-terte-former. Vi presset deigen lett på plass med fingrene og fylte oppi med tørre erter. Så lot vi dem steke i 10 minutter til deigen var fast og fin. Da helte vi (plukket ut) ertene og la dem tilbake i pakken til neste gang. Med denne metoden sørger vi for at deigen ikke trekker seg sammen, men beholder den fine formen.

Vi skar ut kjernen av to epler litt grovt, la kjerner og litt av eplet oppi en tykkbunnet kjele med en skvett vann, litt sitron og mye brunt sukker. Så lot vi det hele koke inn, silte av epleskrottene og sto igjen med en eple-sirup, som vi satte til siden. Resten av eplene skar vi i tynne båter og fylte oppi formene. Vi strødde over litt brunt sukker og satte dem inn i ovnen igjen. I 15 minutter denne gangen. Temperaturen var 180 grader.

Imens pisket vi en snau kvart liter fløte med ett egg og … joda igjen et par teskjeer sukker. Dette helte vi over eplene i terteformene og satte det hele inn igjen i 20 minutter. 10-15-20. Lett å huske. Vi lot terteformene kjøle seg litt mens vi reduserte eplesirupen til den ble tykk og seig. Så penslet vi sirupen (som nå nærmest er blitt karamell) over de lunkne tertene og serverte sammen med vaniljeis. Vi skulle selvsagt ha laget iskremen selv, men fant i stedet en aldeles nydelig gul italiener i frysedisken, som smakte aldeles fortreffelig!

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: