Ørretkoteletter med ripsrømme

22 08 2011

Av og til kan man i fiskedisken komme over noen lekre og benfrie koteletter av laks eller ørret. De er enkle å lage selv også. Så sparer vi noen kroner.

Skjær noen brede biter ørretfilet, dobbelt så brede som vi ønsker at kotelettene skal være tykke, for eksempel 4-5 cm. Så skjærer du ned til skinnet midt på fileten (men ikke gjennom) og bretter de to sidene mot hverandre i det som nå er skjøten mellom de to bitene. Kutt gjerne vekk det fettet som befinner seg øverst og nederst på ørretfileten. Da får koteletten en enda finere form (se bildet).

Koteletten kan stekes i panne i noen minutter eller legges på grillen. Litt krydder gjør seg. Vi serverer denne ørretkoteletten sammen med vår favorittdressing på denne tiden av året: Rips-rømme! Denne lager vi enkelt ved å blande et beger rømme med finhakkede krydderurter og litt sukker, samt en neve med rips. Husk å smake til med salt og pepper, evt. justere surt og søtt med mer eller mindre rips og sukker. Fortsatt god sommer!

Advertisements

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: