Tid for tunbiff

5 08 2011

For mange er tunfisk sashimi. Den spises kun rå med wasabi, soya og syltet ingefær. Tunfisken er imidlertid fantastisk på grillen.

Pass på at den er blodfersk. Den skal ikke være gråaktig i kjøttet og skal absolutt ikke lukte «fisk». Duften skal være nøytral og frisk. Kjøp den helst hos en fiskehandler som vet hva han eller hun snakker om. Og be dem skjære solide biffer, gjerne 3-4 cm tykke og helt uten slintrer og skinn. Vær nøye! Dette er dyr fisk. Du bør be om det aller beste!

Grill eller stek i panne på høy varme som om du stekte en biff av storfe. Steketiden vil avhenge av hvor rå du ønsker biffen. Et par minutter på hver side synes vi i Mat og vinklubben Smak er perfekt. Da er den saftig og mør. Det finnes ikke noe mer kjedelig og tørt enn gjennomstekt grå tunfisk. Legg biffene direkte på tallerkenen. Strø over godt med flaksalt og grovmalt pepper. Server gjerne med grillet asparges, squash, tomater og sopp. Press litt sitron over det hele og drypp litt god olivenolje til slutt. Himmelsk!

Drikke til? Gjerne en lett rødvin fra Languedoc eller Sør-Rhone, en Chianti eller en Valpolicella. Det går også bra med rosa og hvitt, men grillsmaken krever mye aroma og syre. En tørr Riesling eller en vellagret hvit Burgunder kan sikkert fungere kjempefint. Prøv eventuelt en overgjæret lys ale fra et av våre hjemlige mikrobryggerier.


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: