Kongekrabbe på fat

13 06 2011

Kongekrabbe er sommermat og var et naturlig innslag under Mat og vinklubben Smaks sommerfest i begynnelsen av juni.

Kjøp gjerne rå kongekrabbe, hvis du får tak i den, men kokt fungerer også bra. Og pass på å tine den langsomt, dersom den er frossen, gjerne i kjøleskap. Oppskriften er basert på 6 solide krabbeklør, nok mat som forrett eller mellomrett til 4 personer. Forberedelsene tar litt tid, men klargjøring og servering går på 5 minutter.

Knekk av klørne inne ved den tykke hvite delen. Denne delen brukte vi ikke. Her sitter en del krabbekjøtt som kan tas ut og brukes i en salat eller liknende.

Vi sitter igjen med de lange fingertykke klørne. Del dem i passe biter på 5-10 cm. Knekk i de naturlige leddene eller kutt dem på tvers med en skarp kniv. Klipp så skallet på langs med en skarp saks på hver side og løft av «lokket» slik at krabbekjøttet blir liggende åpent og nedi halvparten av kloskallet.

Legg skallene med kjøttet i en stekepanne med lokk. Smelt smør i en sauspanne ved siden av, sammen med fersk timian og sitron. Ved servering skrur du opp varmen på platen med krabbeklørne og heller over smørnblandingen, slik at alle klørne får litt smør oppi seg, men at det også renner litt ned i pannen.

Dersom klørne er rå (brunsorte skall) skal de ha ca 10 minutter under lokk. Hvis klørne er kokte fra før (rosa skall), holder det med 3-4 minutter. De skal ikke kokes enda en gang, bare varmes opp.

Varm toast og aioli passer utmerket sammen med kongekrabbe. Og etter vår mening bør vinen være Chablis.


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: