Små asiatiske tunfiskkaker

7 06 2011

Det er ikke alltid mat blir som planlagt. Denne retten ble til en gang vi forsøkte å lage tunfisktartar. Et gjenstridig fiskestykke (som skulle ha hatt en omgang i fryseren for å bli lettere å skjære opp) fikk til slutt smake stavmikseren. Så ble det en grov farse i stedet for tartar. Men vi ga ikke opp så lett! Tunfisk er som kjent en eksklusiv fisk som vi ikke kunne la gå til spille.

Vi fortsatte som om det var tartar vi skulle lage. Vi tilsatte noen finhakkede kapers, sjalottløk og en raus teskje dijon-sennep. Inspirert av Trond Moi hadde vi raspet ingefær, lagt det i et dørslag og presset sitron og lime over. Den syrlige saften blandet vi med honning og hadde i farsen. Til slutt toppet vi det hele med en liten neve ristede sesamfrø og finhakket gressløk.

Deretter formet vi små kuler med nevene. En ganske klissete jobb, som ble enklere, dersom hendene var litt våte. Vi formet små fiskekaker på 3-4 cm i diameter. Disse stekte vi til de var brune og fine, men ikke helt gjennomstekt. Utgangspunktet var jo tartar! De smakte faktisk vidunderlig.

Og søt chilisaus var perfekt tilbehør. Honning, hvitvinseddik og finhakket hvitløk og chili. Serveres varm eller kald. Dypp tunfiskkakene i sausen og spis med fingrene.


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: