Rabarbradessert med granateple

30 05 2011

Det er tid for rabarbra. Hva med å prøve en spennende variant? Rabarbra og granateple har noe av den samme syrlige friskheten. Vi bestemte oss for å prøve kombinasjonen.

Vi kokte en tradisjonell rabarbragrøt, men droppet kanelen. En halv liter vann, en drøy dl sukker og et par solide rabarbrastilker. Stilkene renser du ved å lage snitt øverst og dra de ytterste trådene vekk. Skjær dem så i biter på ca. 1 cm. La dette koke i 10 minutter. Rør ut et par spiseskjeer potetmel i et glass kaldt vann. La blandingen sildre ned i det kokende vannet. Ta ut kjernene av et granateple. Det gjøres enklest ved å skjære eplet i båter og bruke fingrene. Ha i granateple-kjernene helt til slutt.

Denne rabarbra og granateple-desserten kan spises varm, lunken eller kald. Du kan gjerne ha litt pisket krem oppi, en skje vaniljeis eller vaniljekesam.

Advertisements

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: