Fløyelsfisk

25 05 2011

Vi i Mat og vinklubben Smak fryder oss hver gang det kommer nye matprodukter på markedet. Særlig dersom produktene legger vekt på kvalitet og spennende nye smaker. Vi frydet oss over Salma og Strøm. Og nå er det altså Fløyelsfisk.

Fløyelsfisk er en norsk oppfinnelse. Den produseres i Valdres. Og utgangspunktet er rakfisk. Men likevel ikke. For Fløyelsfisk har en mild smak, som … ja som fløyel. Den egner seg supert som sushi eller på flattbrød med rømme til. Vi falt for rakfisk-lefse-varianten. Og selv om det snart er juni og rakfisk i lefse for mange hører jula til, så er dette likevel annerledes, friskt, syrlig, bløtt og nesten sommerlig.

Framstillingen av Fløyelsfisk er komplisert, og det tok Fjell og Fjord Mat AS i Valdres lang tid å utvikle produktet. Det baserer seg på at man tilsetter en sukkerblanding som gjennom en såkalt Biotrica-metode stimulerer en utvikling av melkesyrebakteriene i fisken. Resultatet er altså en fløyelsmyk fisk med tydelig, men mild smak, og som sikkert kommer til å bli fast innslag i matretter framover, både på hjemmekjøkken og på restauranter. Vi kan umiddelbart tenke oss Fløyelsfisken tilsatt en kremet pastasaus, som ekstra spiss på fiskegryter og -supper, som sashimi med sesamfrø, og altså, i lefse med urterømme.

Du blander rett og slett rømme, litt sitron, salt, pepper, samt rikelig med dill, persille og gressløk. Blandingen kan med fordel stå kaldt noen timer før den brukes. Så smøres den utover en bondelefse. Fisken skjæres i strimler og legges på urterømmen. Så rulles det hele sammen og skjæres i skiver. Nydelig!

Advertisements

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: