Forfriskende champagnecocktail

4 05 2011

Når Mat og vinklubben Smak møtes, starter vi kvelden med en aperitif. Som regel serveres noe boblende. Men som en vri på den klassiske champagnemottagelsen, kan man eventuelt prøve en champagnecocktail. Her finnes det nesten ingen grenser for hva som kan kombineres. Og til slike forfriskende drinker kan man like gjerne bruke noe rimeligere enn Champagne. For eksempel en Cremante, Cava eller Prosecco.

Den vanligste cocktailen med musserende vin er nok Kir Royal. En skvett Creme de Cassis (eller hjemmelaget solbærlikør). Fyll opp med musserende vin. Rør rundt. Pynt gjerne med hele solbær og/eller sitronskall.

Men begir man seg ut på champagne-cocktail-arenaen, forstår man raskt at her er det ingen grenser. Prøv en Zephir med cognac eller en Black Velvet med champagne og Guinness. Eller hva med en Bellini med ferskenpuré eller en Mimosa med appelsinjuice?

Vi gikk for det enkle. En kurv physalisbær. 4 halve bær til pynt. Resten kjøres med litt vann til en puré. Fordél i fire glass. Hell opp med champagne og rør rundt. Friskt og godt!

Advertisements

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: