Valrhona – gourmetsjokoladen

2 05 2011

Valrhona-sjokoladen kommer, som mange andre kulinariske spesialiteter, fra Frankrike, nærmere bestemt fra det kjente vindistriktet Hermitage like utenfor Lyon. Sjokolade er vitenskap, slik det også er med produksjon av god vin, godt øl, kaffe, posteier, pateer, kaker og andre gode ferdigvarer.

I Valrhona-sjokoladen brukes bare de aller beste kakaobønnene. Dessuten er fettinnholdet i sjokoladen så perfekt balansert at den ved bruk i matlaging føyer seg, ja nærmest glir sammen med andre ingredienser. Prøv bare å lage en ganache med bruk av Valrhona og med bruk av vanlig kokesjokolade, så vil du merke forskjellen.

Forskjellig er også prisen. Mens vanlig norsk kokesjokolade ligger på ca. 200 kroner kiloen, må man ut med 500 for Valrhona. Men det er som med alle andre matvarer. Man betaler for kvalitet.

Valrhona er ikke bare en sjokoladefabrikk, de har også en skole for bakere som vil spesialisere seg innen sjokolade. Og siden vi er i Rhone-dalens mest ettertraktede vindistrikt, lager Valrhona også årgangs-sjokolade basert på kakaobønner fra ulike innhøstingsår.

Valrhona-sjokolade får man kjøpt hos Pascal, Meny og Centra Mat, hos Neptuns lille kjøkken i Bergen og en rekke andre spesialforretninger for kakao og sjokolade.


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: