De morsomme munnfullene

30 04 2011

Hvor mange av oss har ikke blitt overrasket på restaurant med en eller to morsomme små munnfuller «på huset» før første bestilte rett. Det kan være en liten salat, en suppe i et shotglass, en serveringsskje med noe lekkert, en bit melon med en skinkekrøll, eller en kjeksbit med hjemmelaget paté.

Hvorfor overlate denne kreativiteten kun til restaurantene? Vi i Mat- og vinklubben Smak har hatt stor glede av å servere hverandre slike munnfuller som tilbehør til aperitif, eller som en hel liten rett alene. Noen kaller det fingermat. Vi kan også kalle det «det lille ekstra».

I Mat- og vinklubben Smaks korte historie har det vært servert økologisk fruktsnacks, baconsurrede vannkastanjer, hvetekjeks med trøffeltapenade, rødløksblad med kaviar, samt fikenkompott med parmaskinke og snøfrisk (bildet).

Og da vi fikk gjester i påsken, lagde vi denne lekre munnfullen:

Det er jo tid for asparges. Men når det gjelder de grønne, er det som regel den øverste tredjedelen som smaker best. Den nederste delen brekker vi av og kaster. Hva med den i midten? Jo, den passer utmerket til å lage aspargeskrem.

Kok aspargesbitene møre i 2 minutter i fosskokende vann med lokk på. Da holder fargen seg bedre. Avkjøl umiddelbart i iskaldt vann. Da blir fargen enda finere. Ha bitene i en blender eller kjør dem til en mousse med stavmikser. Ha oppi litt smør, salt og pepper, samt litt finkuttet persille eller gressløk. Vend til slutt inn litt pisket krem.

Legg opp en skje med aspargeskrem og pynt med en reke, en krepsehale (som her) eller en bit kongekrabbe. Strø litt finkuttet gressløk over. En morsom munnfull.

Reklamer

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggere like this: