Marinerte lammekoteletter

23 04 2011

Påsken er lammesesong. Vi har tidligere i Mat- og vinklubben Smak testet lammeskank både på hytta og hjemme. Et annet og lettvint alternativ til den tradisjonelle lammesteken er lammekoteletter med mye smak, som fingermat til lunsj, som middag eller en herlig tapas-rett.

Vi pleier å be slakteren om å dele kotelettkammen på langs midt på før lammekotelettene skjæres opp. Dette gjør at kotelettene blir mindre og bedre egnet som fingermat.

Legg dem i en haug på en tallerken og strø over det du måtte ha tilgjengelig av krydder og smakstilsetninger. Vi brukte persille, timian og rosmarin. Dessuten finhakket vi et fedd hvitløk, strødde over litt spisskummen, en klype chilipulver og litt støtt ingefær. Så brukte vi hendene til å massere krydderiene inn i kotelettene. Samtidig er det viktig å klemme kjøttet (både indre og ytrefilet) mellom fingrene, slik at kjøttet breder seg ut og mottar alle smakene.

La gjerne kotelettene ligge i denne tørrmarinaden i et par timer i kjøleskapet (eller i snøen). Stek så på rist i ovn eller i panne. Gjerne lenge på svak varme. Ved siden av kan du servere krydrede mandelpoteter, en potetsalat eller gjerne en raita. Den lager du ved å blande naturell yoghurt (alternativt rømme) med raspet agurk og finhakket vårløk. Ha gjerne i litt lime- eller sitronsaft. Det gir friskt og syrlig tilbehør til de smaksterke kotelettene.

Drikke til? Som tidligere har vi i Mat- og vinklubben Smak hevdet at alt rødt passer til lam. Til denne smaksrike retten passer det kanskje best med en lett rødvin uten så mye garvestoffer. En ung burgunder eller en beaujolais. Prøv en Corvina fra Veneto hvis du helst drikker italiensk.

Advertisements

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: