Tilbehør til biffen

29 03 2011

I et biffmåltid skal biffen være i sentrum av smaksbildet. Det er mye ulikt tilbehør som kan passe til den kraftige kjøttsmaken. Bakte poteter, grillet mais, salat, stekte tomater, brokkoli osv. Før du bestemmer tilbehøret bør du tenke over balanse mellom søtt og syrlig, samt hvordan du vil at tallerkenen skal se ut. Vi har valgt champignon, syltet rødløk, asparges og saltbakte poteter. Det gir dessuten fine farger.

Start med potetene. Plukk ut noen små og pene. For eksempel Cherie eller Amandine. Legg dem med skallet på i en ildfast form. Hell over god olivenolje og rikelig med fingersalt. Det beste er om noe av saltet blir sittende fast i potetskallet under bakingen. La dem stå i ovnen på 200 grader i en drøy halv time, eller til skallet begynner å bli litt skrukkete.

Skjær opp en stor rødløk i skiver. Stek i smør eller margarin til løken får en gylden farge. Tilsett en teskje sukker og brun det litt. Så er det på tide med noe syrlig som balanserer sødmen i rødløkskompotten. Dersom du har begynt på bernaisesausen, kan du nå bruke den finhakkede sjalottløken som er silt av fra estragoneddiken. Den er full av eddik. Rør de små bitene inn i rødløken. Alternativt tilsetter du litt eddik eller sitron over rødløken og lar den surre litt til.

Brekk av den nederste delen av aspargesene. Beregn 2 stk pr. person. Fosskok dem i 2 minutter uten lokk. Ha dem direkte i iskaldt vann. Rett før servering kan du surre dem litt i smør i en panne. De får nå en gylden fin grønnfarge og nydelig smak. Asparges skal være «al dente». De skal gi litt motstand når man tygger, men ikke være harde å tygge.

Til slutt er det champignonen. Den bør stekes rett før servering, siden sopp har lett for å bli vassen og safte seg hvis den blir liggende etter å ha vært stekt. Ha i rikelig med klaret smør i en panne og stek soppen på høy varme i noen få minutter. Vi har brukt små og hele champignon. Dersom de er større, kan de deles i 2 eller 3 på langs. Pepre litt under stekeprosessen og press noen dråper sitron over det hele.

Legg tilbehøret pent opp på tallerkenen slik at det danner en fargerik ramme om biffen.


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: