Kim koker!

1 03 2011

Medlemmene i Mat- og vinklubben Smak er stadig på kulinariske reiser rundt omkring i verden. Tidligere har vi fortalt om mat- og vinopplevelser i Oslo, Paris, Barcelona, Saint-Emilion, Det østlige Kina, Zagreb og Bucharest. Og her følger et råbra tips for dem som har tenkt seg på weekend-tur til kulturbyen Wien.

Etter møysommelig research før vi reiste, pekte en restaurant ved navn Kim Kocht seg ut i jungelen av anbefalte restauranter i den østerrikske hovedstaden.

Restauranten har fått flere priser som beste asiatiske matopplevelse i Europa.

Dermed prøver vi å bestille bord, altså i midten av januar, for vår langweekend i Wien 18.-21. februar. Vi fikk svar fra bookingsjefen som meddelte at dette nok ikke var mulig siden vi først kunne få bord i starten av april. Hun ga oss likevel en åpning for en reservasjon til en 3-retter fra kl 18.00-20.00. Greit sier vi. Aldri har vi opplevd en liknende oppfølging etter en bordbestilling. Bekreftelser ble sendt fram og tilbake på sms. Kredittkortopplysninger måtte de ha. I tillegg en melding samme dag om vi kunne bekrefte at vi fortsatt hadde til hensikt å besøke etablissementet til avtalt tid. Det hadde vi.

I vår villfarelse tenkte vi på Kim Kocht som navnet på Chef’en. Dårlig vedlikeholdt skoletysk får ta litt av skylden. Kim viste seg å være en yngre og særdeles hyggelig kvinnelig kjøkkensjef. Restaurantens navn betyr rett og slett «Kim koker», eller kanskje mer korrekt: «Kim lager mat» – og det gjorde hun.

Lokalet var overraskende lite, men svært hyggelig med utsikt gjennom glassvegger til kjøkkenet. Vi observerte minst like mange på andre siden av glasset som det var gjester i restauranten.

Vår bekymring om at en forhåndsbestilt 3 retter kunne høres kjedelig og snaut ut var ganske ubegrunnet. Det dukket opp et antall småretter utenom menyen som var morsomme og fantastisk gode og ga oss inntrykk av et måltid langt utover de lovede 3 rettene, der vi for øvrig kunne velge mellom to menyer: Havets frukter og fisk. Vi valgte en av hver.

Smårettene startet med en varm rødbetsuppe i et shot-glass med skum av honning og wasabikrem og en tempurastekt scampi med et deilig tilbehør av ulike kremer. Deretter kom et ingefærbrød med to herlige dipper, en satai og en korianderbasert. Vi spiste opp denne retten så raskt at vi fikk påfyll. Nydelig!

Første rett i menyen Havets frukter var blekksprut i tre fasonger: sashimi, tempura og en kremete variant. Alt var lagt på en svart couscous med bulgur, farget av blekksprutblekk. I fiskemenyen var forretten lekker og fersk tunfisk-sashimi.

Deretter kom et fantastisk og garantert håndplukket kamskjell med daddelkrem, appelsinrisotto og granateple. Og en smørtunge på risotto med sardiner, hvitløkskrem og pesto. Det slår oss at sjømaten uten unntak er særdeles fersk og av høy kvalitet, noe man kanskje ikke kunne vente i et land uten kyststripe. På den andre siden, når nordmenn greier å sende fersk laks til Japan på under et døgn, så gjør dagens logistikk det selvsagt mulig for Kim å servere det aller beste. Og det gjør hun.

Mer blekksprut følger i havfruktmenyen, i tillegg til scampi, eggnudler og vårløk, pak-choy, oljer og krydderier, i en nesten overveldende komposisjon. Fiskemenyen følger opp med et nydelig ryggstykke av kveite i pak-choy og med en nydelig blanding av balsamico-eddik og løk. Hellefisken var en anelse rå i midten. Dette ble en ørliten nedtur, da Smak-klubbens representant i dette tilfelle mener at kveita har fyldigst smak når den gjennomkokes. Her får de lærde strides.

3 flotte retter ganger 2 er fortært + småretter innimellom. Desserten var en ren bonus. En sorbet-trippel av bringebær, sjokolade og mango, med bringebærsorbeten på klar første plass, selv om alt var særdeles velsmakende.

Nå trodde vi at måltidet var over, men neida. I tillegg får vi en himmelsk sjokolademousse, apfelstrudel og sjokolade-terning, som selv den staeste anti-søtmons måtte hengi seg til.

Av drikke ble det servert en frisk og god eplesekt da vi kom, og selvsagt ulike varianter av Grüner Veltliner, en vin som med sin sødme passer utmerket til asiatiske smaker.

En kuriositet var at Kim selv var til stede i restauranten og forklarte gjestene ivrig hva de ulike rettene besto av og hvordan de var tilberedt. Dessverre var ikke vår skoletysk tilstrekkelig til å få med oss alle detaljene. Likevel ga vi totalopplevelsen av «Kim som koker» topp karakter. God atmosfære, nydelig mat, og akkurat passe med overraskelser som gjør det verdt å betale 150 euro for et måltid for to. Særlig når dette inkluderer personlig service, 8 glass vin, 3 retter, 2 desserter og en rekke småretter innimellom.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: