Hummersalat med blåskjell og jordskokkpuré

10 02 2011

Jordkokk er en plante som opprinnelig ble dyrket i USA på grunn av sine smakfulle rotknoller. Blomstene er store og gule og kan minne om solsikker. Knollene kalles også i USA for «sunroots» eller «Jerusalem artichokes». De kan minne om små poteter eller store ingefærrøtter, inneholder mye fruktose, og er lette å lage puréer av. De skal bare skrelles, deles og kokes i noen minutter. Så kan de lett moses med stavmikser. Tilsett litt salt, pepper, sitron og smør, og du får en herlig puré, som i smak ligger et sted mellom artisjokk og reddik.

Jordskokk passer på grunn av sin sødme og friskhet godt sammen med både kjøtt og fisk. På mat- og vinklubben Smaks seneste evenement, forrige lørdag, ble jordskokkpuré servert sammen med en hummersalat med blåskjell. En smakfull og flott kombinasjon.

Vertskapet hadde delt opp ferdig kokt hummer i passende biter, skylt litt rukkolasalat og tatt ut kjøttet av hvitvinsdampede blåskjell. I tillegg hadde de laget brede strimler av agurk med ostehøvel på langs, uten å få med noen av frøene. Disse strimlene ble så lagt i en marinade av hvitvinseddik og sukker. På tallerkenen ble det først plassert en raus skje med jordskokkpuré, og så ble de andre ingrediensene fint dandert på toppen. Vakkert og smakfult!

Til salaten ble det servert en tørr riesling fra Nahe. Se referatet fra hele Smak-kvelden, postet den 7.2.

Advertisements

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: