Sorbet av Cantaloupemelon

9 02 2011

På mat- og vinklubben Smaks første festaften i 2011 serverte vertskapet en sorbet som mellomrett. Denne var særdeles forfriskende og velsmakende, og vi vil gjerne dele med bloggens lesere hvordan sorbeten ble til.

Man tager en stk Cantaloupemelon. Denne melonen er lett å finne i matbutikker som har godt utvalg av frukt og grønnsaker. Melonen er opprinnelig fra Italia, fra byen med samme navn, litt sør for Roma. Den er helt rund, på størrelse med en liten håndball, har stripete og nettingformet lyst grønt skall og orange kjøtt. Man fjerner stenene og kutter fruktkjøttet i terninger med en kniv, uten å skjære gjennom skallet. Da er det lett å grave ut fruktkjøttet med en skje eller annet høvelig redskap.

Melonkjøttet kjøres i kjøkkenmaskin eller stavmikser til en saftig puré, som deretter settes i fryseren. Etter at puréen er frossen, tas den ut og tines gjennom en finmasket sil eller et klede. På denne måten tar man kun vare på saften, ikke fruktkjøttet i melonen. Saften er såpass søt at det ikke er nødvendig med tilsetting av sukkerlake, slik man ofte gjør, dersom man lager sorbet av syrlige frukter og bær. Inn i fryseren igjen. Ta den ut når den er blitt til slush og visp med en håndmikser. Etter enda en stund i fryseren skraper man kun den frosne melonsaften ut og legger i små likørglass. Voila!


Handlinger

Informasjon

One response

2 04 2011
selskapsdamen

lager denne som mellomrett/hvilerett til 12 i dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: