Nam!

25 01 2011

Nam Kang er en av Oslos mest populære asiatiske restauranter. Vi ser da bort fra Dinner, Nodee og Alex Sushi, som ligger i det absolutt øverste prisleiet for asisatisk mat i landet. Og mens det finnes en rekke rimeligere sushisteder, der man kan sette seg på en barkrakk av rød skai og hive i seg noen biter nigiri (som kun smaker søt ris) eller ta med «herlighetene» hjem i egen stue, befinner Nam Kang seg i et eget midtskikte. Her kan vi sitte ned i ro og fred, få smakfull og fersk sushi og sashimi servert på fat og i tillegg velge blant en rekke andre asiatiske retter, uten å bli ruinert.

Nam Kang ligger i Torggata, like bortenfor gamle Torggata bad og Sentrum Scene. Maten er japansk og koreansk. Lokalene er ikke thaiglorete, men har likevel dette bondekafépreget man ofte finner i asiatiske restauranter. Veggmaleriene ligger i grenseland mellom Hokusai og amerikansk grafitti. Lokalene hadde hatt godt av en oppussing, særlig siden restauranten har hatt samme interiør i 18 år og begynner å bli litt sliten. Særlig inngangspartiet er i overkant beskjedent i retning mot det slumpregede. Vi fikk imidlertid restaurantens desidert beste bord, rett foran en livlig brennende stor og åpen peis, og hygget oss umiddelbart.

Etter litt diskusjon med kelneren ble vi enige om å kjøre sushi, sashimi og stekt kamskjell og scampi til forrett. Hovedretten var teppanyaki av fisk, okse og lam, tempura av kongereker og grønnsaker, samt bulgogi for 2. Bulgogi er husets spesialitet, en slags koreansk «raclette» med gassbluss på bordet, der finskåret entrecote stekes sammen med løk og havner nedi sin egen kraft tilsatt olje og krydder. Kjøttet spises i salatblader med tilbehør av krydret soyabønnekrem og pickles.

Maten var det ingen ting å si på. Den var velsmakende og lekkert dandert. Sushien og sashimien var akkurat slik den skulle være. Bulgogi er morsomt og annerledes enn det vi vanligvis får på asiatiske restauranter. Tempuraen var perfekt fritert (se bildet på toppen). Teppanyakien bød på herlige smaker. Det som slår oss er variasjonen av smaksinntrykk. Vi går dessverre altfor ofte ut av asiatiske restauranter, enten de er indiske, kinesiske, thailandske eller japanske, men følelsen av at alt smakte likt. Men på Nam Kang tilbys en fin bukett av ulike smaksinntrykk.

Til dessert valgte vi fritert iskrem, en frisk og god avslutning på et vellykket måltid.

Noe som trakk ned? Vel, prisen er ikke av de høyeste, men heller ikke direkte lav. En treretters til drøye 400 kroner kan man få mange steder i Oslo på restauranter som byr på mer eksklusivitet, kulere interiør og mer sofistikert mat. Du skal ikke mer enn en hundrelapp opp, så kan du få 5-retters gourmetmat eller luksus-asiatisk ala Dinner og Alex Sushi. Så spørs det hva man liker best. Nam Kang hadde hatt godt av en oppjustering av interiøret og en nedjustering av prisene. Men servicen var behagelig uformell, maten var variert og velsmakende, og vi koste oss gjennom hele måltidet. Det er jo det aller viktigste.


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: