Det beste skal på bordet med kongen på besøk

27 10 2010

Av og til får man lov til å oppleve det helt unike. Et statsbesøk betyr at en president eller konge inviterer en annen regent på offisiell visitt. Denne uka er Kong Harald og Dronning Sonja gjester hos den slovakiske presidenten og hans frue. I den anledning blir en næringsdelegasjon på ca. 70 personer invitert til å delta, i tillegg til Utenriksministeren, en rekke statsråder, presse, hoff, sikkerhetsvakter og prominente personer fra Norge og Slovakia. Derfor fikk altså representanter for Mat- og vinklubben Smak også mulighet til å oppleve statsbesøket på nært hold, hilse på kongeparet og nyte godt av regentenes vertskapelighet.

Mer bestemt fikk man anledning til å oppleve en fantastisk buffet, der det beste av norsk mat skulle presenteres av kokker fra Gastronomisk Institutt. Slik ser det ut når kongen ikke bare kanskje, men temmelig sikkert kommer på besøk.

Og her er menyen: Kongekrabbe med epler, agurk og pepperrot; posjert torskeloin, ertepuré og sandefjordsmør; marinert elg med potetkrem, sennep og bjørnebær (bildet til høyre); klippfisk med blomkålkrem, brunet smør og bacon; kamskjell og østers med brønnkarse og røyket benmarg-majones; sursild med syltet løk, rogn og rømme fra Røros; lettrøyket og posjert salmalaks med eggeplommekrem, lakserogn og dillolje  (bildet til venstre); spekemat av lam og svin; brasert lammelår med stekt shitakesopp; viltbuljong med aquevit, sopp og reinsdyrtunge; norske oster (rødkittost fra Levanger, gråtteost og Jarlsberg); multer med geitemelk-yoghurt, honning og rugsprø (bildet til høyre), samt karamelliserte epler fra Hardanger med hvetepudding og ingefær.

Etter samtaler med kokkene ble Mat- og vinklubben Smak lovet tilsendt oppskriftene på e-post. Det blir sannsynligvis stoff til flere artikler på klubbens etter hvert så innholdsrike blogg.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: