Salte skjell og søte sauser

26 10 2010

Nå er ikke kamskjell særlig salte, men overskriftens bokstavrim var for fristende til å la være. Og når mat og vinklubben Smak setter hverandre stevne, blir man fort i et lyrisk humør.

Hos Bente og Svein viste det seg uansett at kombinasjonen kamskjell, scampi, mango og balsamicokrem var særdeles vellykket. Kamskjellene var akkurat passe minuttstekt (snaut) på hver side, scampiene var tilberedt med skallet på halen, noe som ga retten et ekstra lite touch av salt. Mangosausen var redusert såpass mye at konsistensen minnet mer om puré, men unsett om det var tilsiktet eller ikke, så passet den kremete konsistensen utmerket til skalldyrretten. Balsamicokrem ga det lille ekstra av syrlig og søtt for at dette skulle bli en velkomponert forrett med fin balanse. Nydelige farger hadde den også.

Vinforslag: Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut «Perle de Vigne».


Handlinger

Information

2 responses

8 11 2010
Bente

6, november hos Anne og Jan
Nok en fantastisk aften, mange spennende retter og god vin, må bare trekke frem elgkjøttet, som var noe av det beste jeg har smakt, all ære til kokken.
Bente

8 11 2010
Anne og Jan

Takker og bukker. Det var som alltid en stor glede å være vertskap for Smak-gjengen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: