Barcelona!

28 09 2010

Anne og Jans lille mat- og vinreise er kommet til Catalonias hovedstad. Vi er begge overveldet over byens sjarme, menneskenes vennlighet og stedets klima (i slutten av september måles 22 grader – kl. 21 om kvelden).

Etter å ha ruslet i gamlebyen, sett katedralen Maria del Mar (ja, den samme Havets Katedral som beskrives i Falcones’ roman), spist sjokolade hos Brunells, vært på Picasso-museet, kjøpt hjemmebrent kaffe hos Casa Gispert, drukket Cava hos El Xampanyet, blitt slått i bakken av Sagrada Familia, prøvesmakt verdens beste skinke hos Reserva Iberica, vandret langs Rambla og beundret Gaudis arkitektur, befant vi oss endelig på Cal Pep, en av Barcelonas mest brømte tapas-restauranter, drevet av Hellstrøm-kameraten Pep Manubens.

Pep tok oss imot med åpne armer da han hørte vi var fra Norge og plasserte oss ved et bord bakerst i restauranten. Beskjeden fra kelneren var klar: Vi bringer mat, dere betaler. Er det noe dere ikke spiser? Ikke det? Da starter gildet.

Vi fikk store skjell og små skjell, tunfisktartar, tortilla, iberica-skinke, manchego og hjemmelaget chorizo. Rettene fortsatte å komme til vi sa stopp.

Vinene vår vennlige kelner foreslo, var en hvit Torre la Moreira, en 100 % albarino fra Baixas og en rød Fuentespina Crianza 2006, en 100 % temperanillo.

Det unike ved spanske viner, er at de passer til svært ulike retter og derfor er meget egnet til tapas. Vi beveget oss smaksmessig fra søte skjell via syrlige skjell med salt skinke til mild tunfisktartar med hint av kapers og løk. Den hvite passet til alt. Den røde passet perfekt med sin kraftige smak til hjemmelaget pølse, nøttepreget iberico-skinke og manchego-ost.

Cal Pep er definitivt verdt et besøk. Og regningen kom som et sjokk. 2 flasker vin, 7 retter, dessert, kaffe og te til under tusenlappen for to personer.

En artig detalj var at tidligere alpinist Stein Eriksen (82) feiret sin 30 års bryllupsdag på nabobordet sammen med sin amerikanske familie. Det ble allsang på norsk-amerikansk og løftet stemning. Vi smilte tilfredse etter vår første dag i mangfoldige Barcelona.

Reklamer

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggere like this: