Velsignede godsaker

25 09 2010

Innenfor en radius på 500 meter fra Madelaine-kirken, i et av de mest fasjonable strøkene i Paris, finnes ikke mindre enn 5 av de beste patisseriene i verden. For uinnvidde er patisserie et fransk konditori-bakeri-konfektmakeri, gjerne kombi-nert med en egen kafé, slik at man enten kan kjøpe søtsakene og ta dem med hjem, eller sitte ned midt i herligheten og gi seg fristelsene i vold.

Her følger en liten presentasjon:

Fauchon, 24-26 Place de la Madeleine er egentlig en eksklusiv matbutikk, som er kjent for sin konfekt, men som samtidig har en mengde krukker, flasker og glass med oljer, eddiker, senneper, trøfler, kaviarer, pateer osv. Det finnes også et stort utvalg hjemmelagede marmelader, en egen avdeling for utsøkte tesorter, samt egen vinbutikk i kjelleren.

Laduree Royal, 16, Rue Royal er et nesten to hundre år gammelt etablissement, der det alltid er kø utenfor. Stedet er kjent for sine nydelige kaker og sin herlige atmosfære. Anne og Jan var heldige og fikk et knøttlite parisisk bord innerst i hjørnet. Vi ble sjarmert av kelneren, som etter å ha blitt tilsnakket på fransk svarte på amerikansk østkyst-dialekt og spurte om vi stolte på ham. Vi sa at det gjorde vi. Kort tid etter ble vi servert en sjokoladekake og en pasjonsfrukt- og bringebærterte som var noe av det beste vi hadde smakt noen gang.

La Maison du Chocolat, 8, Bvd Madelaine er et rent sjokolateri. Man får assosiasjoner til Hallströms vakre film med Juliette Binoche og Johnny Depp. Lokalet er nedkjølt. Det dufter kakao. Og sjokoladekreasjonene bugner i montre langs veggene.

Aux Delices De Manon, 400, Rue St Honoré og Toraya France Sarl, 10, Rue St Florentin er også verdt et besøk. Eller 10. Og rundt Madelaine-kirken finnes det også andre kulinariske herligheter: Trøffelbutikk og kaviarhus med hver sine tilhørende restauranter som tilbyr smaksprøver til skyhøye priser ligger vegg i vegg. Man kan si mye om Paris. Men en ting må man være enige om: Det er en by full av fristelser.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

3 responses

25 09 2010
Mathilde

Jeg syns at pappan min skal ta meg med på gourmet-tur til Frankrike…

25 09 2010
Anne

Mamman din da?

27 09 2010
M

😀 ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: