Perfekte viner til antipasti

9 06 2010

Ca´Rugate Soave Classico ”San Michele”, 2008, Italia, kr. 110,- på Vinmonopolet.

Produsentens hjemmeside.

Zenato Valpolicella ”Classico Superiore” 2007, Italia, kr. 135,- på Vinmonopolet.

Produsentens hjemmeside.

Til en kombinasjon av antipasti av grønnsaker, fisk og kjøtt, kan man velge både hvitt og rødt, eller begge deler.  Her er valgt to viner fra Veneto, en 100 % Garganega fra Soave og en 80 % Corvina fra vinmarkene utenfor Verona.

En god Soave Clas-sico skal være strågul, lett, frisk og sommerlig, med smak av sitrus og blomster. Dette er den beste vertska-pet hadde smakt etter prøvesmaking av 5 soaver fra Vinmonopolet.

Zenato har 50-års jubileum i år og kan feire seg selv med god grunn. Zenato´s viner har lenge vært vertskapets favoritter, både den rene og lette Valpolicella og produsentens tyngre stråviner (Ripasso og Amarone). Selskapet oppfattet denne som myk og lett å drikke med sødme og likevel fasthet med tilstrekkelig med tanniner i avslutningen.

Begge viner ble servert hos Anne og Jan i april 2010.

Reklamer

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggere like this: