Nebbiolo eller Barbera?

9 06 2010

Fenocchio Barbera d´Alba ”Superiore” 2006/2007, Italia, kr. 149,- på Vinmonopolet. (Nå 2008)

Produsentens hjemmeside.

Cabutto Barolo ”Tenuta la Volta” 2004, Italia, kr. 300,- på Vinmonopolet. (Nå 2005)

Produsentens hjemmeside.

Dessverre var husets Barbera fra 2006 skjemmet av korksmak og måtte forkastes. 2007-årgangen yter neppe denne Barberaen rettferdighet, da den trenger litt lagring for å oppnå fylde og virket tam i forhold til forrige årgang. At Vinmonopolet nå også er tomme for 2007 og for tiden selger 2008 tilsier kanskje at den bør kjøpes nå og lagres i minst ett år før den drikkes.

For øvrig kan Barberaen som ble testet (altså 2007-årgangen) karakteriseres ved en dyp rød, nesten lilla farge, noe bitende tanniner og hint av moreller, men ikke nok til å kalles fyldig og lang i smaken. Likevel ble den av selskapet karakterisert som en meget god rødvin som passet godt til kjøttet.

Vinneren i denne lille konkurransen ble likevel en Barolo fra det gode året 2004 som hadde alt man forventer seg av en tilstrekkelig lagret 100 % Nebbiolo-vin. Her fantes den røffe maskuliniteten i fin balanse med herlige dufter og smaker av lær, jord, trøfler og anis. Rustrød i fargen og med en avslutning som var akkurat så sandpapiraktig mot ganen og tungen som man kan forvente av en god Barolo.


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: