Nebbiolo eller Barbera?

9 06 2010

Fenocchio Barbera d´Alba ”Superiore” 2006/2007, Italia, kr. 149,- på Vinmonopolet. (Nå 2008)

Produsentens hjemmeside.

Cabutto Barolo ”Tenuta la Volta” 2004, Italia, kr. 300,- på Vinmonopolet. (Nå 2005)

Produsentens hjemmeside.

Dessverre var husets Barbera fra 2006 skjemmet av korksmak og måtte forkastes. 2007-årgangen yter neppe denne Barberaen rettferdighet, da den trenger litt lagring for å oppnå fylde og virket tam i forhold til forrige årgang. At Vinmonopolet nå også er tomme for 2007 og for tiden selger 2008 tilsier kanskje at den bør kjøpes nå og lagres i minst ett år før den drikkes.

For øvrig kan Barberaen som ble testet (altså 2007-årgangen) karakteriseres ved en dyp rød, nesten lilla farge, noe bitende tanniner og hint av moreller, men ikke nok til å kalles fyldig og lang i smaken. Likevel ble den av selskapet karakterisert som en meget god rødvin som passet godt til kjøttet.

Vinneren i denne lille konkurransen ble likevel en Barolo fra det gode året 2004 som hadde alt man forventer seg av en tilstrekkelig lagret 100 % Nebbiolo-vin. Her fantes den røffe maskuliniteten i fin balanse med herlige dufter og smaker av lær, jord, trøfler og anis. Rustrød i fargen og med en avslutning som var akkurat så sandpapiraktig mot ganen og tungen som man kan forvente av en god Barolo.

Advertisements

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s




%d bloggers like this: