Flere franske herligheter

9 06 2010

Duboeuf Fleurie, 2008, Frankrike, kr. 142,50 på Vinmonopolet.

Les mer om vinen her.

Audoin Marsannay Les Favieres, 2007, Frankrike, kr. 217,- på Vinmonopolet.

Les hva Aperitif mener om vinen her.

Begge viner ble blindtestet av selskapet. Servering av rød vin ned mot 15 grader pekte i retning av Rhone eller Beaujolais. Den første hadde i tillegg en klar blomstrete smak med dufter av røde bær. Vi tippet på Beaujolais og fikk rett. En frisk og kjølig sommervin som sto godt til en kyllingleverpaté på toast.

Den andre ble også forsøkt plassert i øst. Etter mange villspor sørover mot Rhone-dalen, endte vi til slutt opp med å tippe en ung burgunder. Rett igjen. 2 av 2 riktige. Vi kommer oss! Noe av det samme blomsterpreget som hos Beaujolaisen fant vi også her, men ante et større preg av eik og noe tydeligere tanniner.

Begge viner ble servert hos Vibeke og Helge i juni 2010.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

3 responses

15 06 2010
janfongen

Fleurie har blitt fast inventar i vinkjelleren etter denne kvelden. Fast og fast … den byttes stadig ut med nye flasker fra det lokale vinmonopolet. Heldigvis har de mange igjen … Bør absolutt serveres kjølig og er utmerket følge til alt lyst kjøtt og til mager hvit fisk som breiflabb og kveite.

18 06 2010
Helge

Har dere prøvd Fleurie til kveite?? Den er nemlig ikke særlig mager og er spent på om det likevel passer….

18 06 2010
janfongen

Har ikke prøvd, men har en følelse av at den passer. Nei, det er ingen mager fisk, dersom den for eksempel grilles eller posjeres i hele skiver, men om man skjærer ut filetene og marinerer, så virker kjøttet tørrere. Da kan jeg tenke meg at Fleurie vil passe utmerket, men uten fet saus til. En grillet dorade vil sikkert også gå bra.

For øvrig drakk jeg en litt avkjølt Les Launes Crozes Hermitage 2004 fra Nord-Rhone til tunfisktartar igår. Det var en fantastisk opplevelse. Rustrød i fargen, fin sødme til den krydrede tartaren med kapers, løk og pepper, og uendelig lang i avslutningen. Anbefales! Polet har 2007-årgangen til snaut 200 kroner. Den bør nok ligge litt. Hva 2004-årgangen kostet på restaurant har jeg ingen anelse om. Det var heldigvis ikke jeg som betalte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s




%d bloggere like this: